Am Fost si SAMURAI

        Samuraiul- simbol al Japoniei. În război, samuraiul, călărind pe un cal, încărcat cu harnașamente grele și somptuoase, purta o armură făcută din plăci de fier, coifuri de fier bogat decorate, încălțăminte din piele de urs, un arc mare, tolba cu săgeți, un pumnal și una sau două săbii: una lungă (katana) și una scurtă (wakizashi). Sabia era purtata numai in stanga, in timp ce sabia mai scurta sau cutitul erau purtate in partea dreapta. Astfel de sabii puteti admira in colectia de arme expusa la Castelul Peles din Sinaia. Cuvîntul samurai este derivat din verbul japonez saburau (de unde a derivat și numele masculin „Saburo”) însemnînd a servi. Samuraiul era literar servitorul unui nobil. Ei erau cei care-i apărau pe shogun și pe daimyo – nobilul feudal.
Stiati ca: un samurai trebuia obligatoriu să știe să cânte la un instrument, de obicei flaut.
Au existat și femei samurai. Chiar și ele se sacrificau dacă…continuare
Anunțuri

2 comentarii la “Am Fost si SAMURAI

  1. Nu stiu ce esti , baiat sau fata dar ai pus niste cuvinte de inceput de m-ai lasat mut si al proptiu si la figurat 😉 . Mult noroc si ami adauga pooze cu sabii katana si scrie despre ele ;)Mult noroc

  2. In viata asta corp de fata, apucaturi de baiat :)))daca esti curios ma vezi la Despre mine (ca sa-mi fac autoreclama):)))))Multumesc de sugestii: o sa postez explicatii la poze (sabiile din articole sunt dintr-un magazin din insula Rhodos) si voi ataca si armele intr-un articol viitor…Suflet si drum Luminos, Raven!

Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s