Calatorie pentru spirit 1 Septembrie 2012- Rumi, Capadoccia, Istanbul…


Va transmit in acest newsletter o propunere de vacanta -pentru suflet, pentru spirit. De ce va recomand aceasta calatorie?  In aceasta calatorie, anul trecut, am vizitat muzeul si mormantul poetului Rumi aflat in Konya, descifrand astfel credinta si simbolurile dervisilor dansatori, am zburat cu balonul deasupra Capadocciei pana la 1700 de m altitudine unde LINISTEA e ACASA si am asistat la cel mai frumos rasarit de soare…despre Istanbul orasul pe 2 continente…imi trebuie 2 zile sa-ti povestesc de locurile energetice si pline de istorie: Biserica Sf. Sofia, Turnul Galata, Palatul Topkapi unde Vlad Tepes a fost prizonier si azi poti vedea sabia lui Stefan cel Mare si Sfant, sau dinti si fire din barba profetului Mohamed, palatul subteran inundat – Basilica Cisterna  in rest las cateva fotografii din colectia mea sa iti vorbeasca… 
Iata pe scurt programul: 
Ziua 1 (685 km) : Plecare din Bucuresti, din fata Ateneului Roman (parcarea Restaurantului Cina), ora 06 :00 pe traseul: Russe-Veliko Tarnovo-Stara Zagora-Cpt. Andreevo-Edirne-Istanbul. HOS GELDINIZ ! Cazare in Istanbul hotel 3*.

Ziua 2 (765 km):Mic dejun. Plecare catre Cappadocia-Nevsehir/Goreme/Urgup.
Sosire si cazare hotel 3*. Cina. Optional – seara orientala (dansul dervisilor rotitori, traditii si cantece din Anatolia straveche).

Ziua 3 (aprox.250km/sens): Mic dejun. Deplasare la Konya (primul oras construit dupa potop, orasul dervisilor rotitori, care prin dans si muzica comunicau transcedental cu divinitatea). Konya este un important oras cultural-economic al Turciei, cunoscut in antichitate sub numele de Iconium a fost cucerit de turcii selciugizi, schimbandu-i numele, orasul fiind o perioada de timp capitala Sultanilor Selciugizi. Simbolul orasului Konya este Jalal al-Din Muhammad Rumi (Hz. Mevlana) intemeietorul Sufismului si al scolii de filozofie islamica a Dervisilor Rotitori. OBIECTIVE: Mormantul si Muzeul, Hz. Mevlana, moscheele Aladdin si Selimiye. Masa de pranz o servim la un restaurant traditional cu meniu specific zonei. Cazare la acelasi hotel. Cina.

Ziua 4 (26 km): Mic dejun. Deplasare la Uchistar – pentru a admira panorama Cappadociei si renumitul turn de cenusa vulcanica “perforat” de camere dispuse ca un fagure, Goreme – pentru a vizita bisericile sapate in stanca, orasul subteran Kaymacli -un complex ingenios de camere sapate in stinca de catre crestinii timpurii care au trait in Anatolia centrala. La Cavusin vizitam Biserica Sf Ioan Botezatorul, Pasa Bagi (Chilia Sf Simion Stalpnicul). Cazare la acelasi hotel in zona Nevsehir/Goreme/Urgup, hotel 3*.
Ziua 5 (765 km): Mic dejun. Plecare catre Istanbul pe traseul Urgup-Ankara-Istanbul. Cazare hotel 3*.
Ziua 6: Mic dejun. Va recomandam o plimbare la « Poarta Costantinopolului » pentru a vedea : biserica Sf. Sofia, Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra), Basilica Cisterna sau Palatul Topkapi. Timp liber pentru shopping. Cazare la acelasi hotel 3*.


Optional – croaziera pe Bosfor (aprox. 15 EUR/pers).
Ziua 7 (685 km): Mic dejun. Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si de indeplinirea formalitatilor vamale.
Tarif: 290 Euro/persoana (pentru inscrieri avans minim 50 euro)PLECARE: 01.09.2012
SERVICII INCLUSE :
– Transport cu autocar 3*, clasificat pentru turism;
– 3 nopti la Istanbul, Hotel 3* cu mic dejun,
– 3 nopti in Capadokia, hotel 3* cu demipensiune;
– Ghid roman din partea agentiei pe traseu ;
Pretul nu include : programele optionale, intrarile la obiectivele turistice, ghizii locali in Capadokkia, asigurarea medicala;
Servicii suplimentare: Camera single: 80 EURO
Reduceri: Copil pana in 12 ani cazat in camera cu 2 adulti are o reducere de 40 EURO
Informatii locuri disponibile si inscrieri : 0726.877.966 – Elena RoReiki 

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.